Ofset Baskı, Litografik baskı ismi ile de isimlendirilir. Su ve yağın karışmaması prensibinden yola çıkılarak yapılır. Baskı kalıbı üzerinde görselin olmadığı boş alanlar suyu emer. Kalıp nemli tutulur ki baskı mürekkebi sadece görseli olan alanlara yapışsın. Her dönüşte mürekkep, görsel kauçuk yüzeyli ofset silindirine transfer olur ve oradan da kartona aktarılır. Ofset silindirin esnek yüzeye sahip olması, kalıpların hassas incelikli yüzeylerini korur ve özel dokulu kağıtların dahi mürekkebi iyi bir şekilde almasını sağlar.

CTP Kalıpları makineye bağlanır ve CMYK ve Ekstra renklerden oluşan mürekkepler daha önce en iyi şekilde temizliği yapılan sisteme eklenir. Ebatlanmış karton tabakaları da makinede otomatik besleme bölümüne yerleştirilir. Baskıya hazır olan makinede düşük hızda ayar baskısı yapılır, iş hazır değerlere ulaşınca deneme baskıdan örnekler alınıp baskı onayı verilir. Sonraki süreçte kullanılan karton ve işin baskı detaylarına göre yaklaşık olarak, Roland 900 makinemiz ile Format 6B’deki, 0,1mm-1,2mm arası kalınlıktaki ve en fazla 1020mm-1420mm olarak ebatlanmış kartonlarımızdan saatte 16000 adet kartona kadar baskı hızı ile baskı yapılır.

Önemli iki konudan biri, karton kutu için baskı yapılacağı zaman ofset makinede basılan ilk örneklerden bıçak izine uygunluk kontrolünün ihmal edilmemesi gerekir. Önceden hazırlanmış bıçak izinin özel filme baskı alınmış şeffaf kontrol çıktısı ile ofset baskı numunesi mukayese edilir. Hata varsa üretim durdurulur ve sorun giderilmelidir.

Diğer konuda ustalarımızın gayret ve tecrübeleri ile baskı esnasında sürekli kontrolleri, aynı kalitede baskının yapılabilmesini sağlamaktadır. Makinelerimizdeki özel entegrasyon ve kontrol sistemleri ile bu işlemler oldukça kolay takip edilebilir hale gelmiştir.