Ceren Pack kutu üzerindeki kesim ve şekil özelliklerine ve müşterilerimizin kullanım bilgilerine göre katlama ve yapıştırma makinelerinde kutuları son bir işleme daha alacaktır.Omega 130, Omega 145 4-6 nokta yan ve dip yapıştırma makineleri, Lamine 2000 çift yapıştırma makinesi, Uğur otomatik dikiş makinesi, Uğur elle dikiş makinesi ve asetat Pencere Makinesi ile işlemler yapılmaktadır.

Farklı kutuların farklı yapışma ve katlama özellikleri bulunmaktadır. Yapıştırma yapılmayacak ve elle kapatılacak kutular kilit sistemine göre tasarlanmıştır, Amerikan geçme kilit sistemi bir örnektir. Diğer kutularda yapışma özellikleri ile otomatik ve hızlı kullanıma uygun kutular, yan yapıştırma, yan-dip yapıştırma, dört noktalı yapıştırma, altı noktalı yapıştırma ve dikişli kutu olmak üzere adlandırılır.

Varsa selefon kaplaması, gofraj, ve varsa asetat pencere yapıştırma yapılmış ürünler, kulaklar ve kapaklara ait katlama özellikleri ve yapıştırma yapılacak yüzeyler dikkate alınarak makine hazırlığına başlanır. Örnek kutu, katlama ustaları tarafından incelenir ve makinede katlama sırası belirlenerek, yapıştırma noktalarının yeri ayarlanarak makine işlem sırası hazırlığı yapılır. Hataları önceden engellemek çok önemlidir. Yavaş hızda deneme yapılarak makine ayarlarının tamamlanması işlemi, kutunun detay özelliklerine göre önemli sayılabilecek miktarda zaman alan bir işlem sürecidir. Makinelerde işleme alınacak tüm siparişlerin doğru zamanlama planlamalarını yapmak için her makinede işin hazırlık aşamasına ait bu süreleri dikkate almak gerekmektedir.

Hazırlık aşamasında, kat yerleri ve katlama kolaylığı, patlama özellikleri, yapışma hataları ve çökme hataları kontrol edilir. Kutunun üzerindeki UV lak, dispersiyon lak veya selefon kaplama tiplerine göre yapıştırma ve yan katlama işlemleri için doğru tutkalı tercih etmek önemli bir detaydır. Bu şekilde hatasız bir yapışma sağlanacaktır. Üretim aşamasında birçok noktada sürekli kontrol ile aynı kalitede üretim sürekliliği sağlanır ve üretim tamamlanır.